Ovenschotel met spitskool champignons en paprika

Ovenschotel met spitskool champignons en paprika

Smulweb imageSmulweb

Een oven vol groente en gehakt, bedekt onder een laagje romige aardappelpuree en geraspte kaas, geurig gebakken in de oven tot een heerlijke ovenschotel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 1 el Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met spitskool champignons en paprika op tafel.

  1. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Hak de knoflook en snijd de ui fijn. Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Snijd de lente ui in ringetjes.
  2. Verwarm olie in een (hapjes)pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook en ui toe.
  3. Voeg de peper/zout, paprikapoeder, worcestersaus en Italiaanse kruiden toe en schep alles door elkaar.
  4. Voeg de tomatenketchup toe en schep dit erdoorheen.
  5. Voeg eerst de champignons en paprika toe en dan de kool. Schep alles roerbakkend door elkaar.
  6. Schep dit in een grote ovenschaal en verdeel de zongedroogde tomaatjes eroverheen.
  7. Maak puree van de aardappelen, boter, melk, olijfolie en peper/zout en doe dit over de massa in de ovenschaal. Strijk het geheel glad en strooi er de geraspte kaas overheen.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de ovenschaal in de oven en bak het geheel gedurende 30 minuten.
  9. Strooi er voor het serveren de lente ui overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Kool Spitskool Paddenstoelen Paprika Champignons