- 2 el Water
- 1 springvorm (ø 24 cm)
- 1 staafmixer met hakmolen
- 1 mixer
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kruidnotencheesecake met salted caramel op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Smelt in een steelpan 125 g boter. Verkruimel in de hakmolen 200 g kruidnoten.
- Schep de kruimels door de gesmolten boter en schep in de springvorm. Druk met de lepel aan en zet 5 min. in de koelkast.
- Klop met de mixer de roomkaas, 200 g suiker, kwark, eieren en het vanille-extract en schenk op de bodem. Bak de taart in de oven in 60 min. gaar.
- Laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Smelt in een steelpan de resterende suiker met het water. Laat op hoger vuur goudbruin kleuren. Roer niet, maar beweeg de pan. Voeg de resterende boter toe en laat al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur. Voeg de slagroom en het zout toe. Roer en laat afkoelen.
- Schenk de karamelsaus over de taart en verkruimel de resterende kruidnoten erboven.