Oliebollen

Oliebollen

Smulweb imageSmulweb

Oliebollen met gekonfijte vruchten, sultanarozijnen, hazelnoten, geraspte citroenschil en kleine stukjes appel. Geserveerd met poedersuiker, dit perfecte dessert voor oud & nieuw zweeft heerlijk uit de pan rechtstreeks op jouw bord!

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g Bigarreaux
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oliebollen op tafel.

  1. Roer in een kom de Brot-Mix, gedroogde gist, suiker, water, melk en ei tot een gladde massa. (Los de verse gist op in een beetje lauwwarm water, vermeng dit goed met het meel en kneed het geheel met de overige ingrediënten samen tot een soepel deeg.)
  2. Voeg hieraan toe de gekonfijte vruchten, de uitgedrukte en afgedroogde sultanarozijnen, de hazelnoten, de geraspte citroenschil en de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel.
  3. Laat het deeg toegedekt ongeveer 1 uur rusten op een warme plaats.
  4. Verhit in een pan voldoende olie om te frituren.
  5. Vorm met behulp van een eetlepel kleine balletjes van het deeg.
  6. Frituur de deegballetjes goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier, bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze warm. Mooi om te serveren tijdens oud en nieuw!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen