Glutenvrije schwarzwalder kirsch

Glutenvrije schwarzwalder kirsch

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke glutenvrije schwarzwälder kirsch laat de harten van chocoladeliefhebbers smelten. Dompel je onder in de kersenlikeur en geniet van de zachte slagroom.

45 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Glutenvrije schwarzwalder kirsch op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het in.
  2. Breek 200 gr. chocolade in grove stukken en laat het samen met 115 gr. boter au bain-marie smelten.
  3. Splits de eieren en giet de eiwitten in een vetvrije kom. Mix het eigeel samen met de lichte basterdsuiker tot een romig geheel en voeg daar 3 eetlepels brandewijn of likeur aan toe, gevolgd door het meel en bakpoeder. Roer alles goed door elkaar en giet vervolgens de gesmolten chocolade en boter erbij.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig, en beetje bij beetje, de eiwitten door het chocolademengsel. Giet het mengsel in de taartvorm en zet het in de oven voor 40-50 minuten.
  5. Zeef de kersen en vang het siroop op in een steelpannetje. Breng de siroop aan de kook, op middelmatig vuur, tot het is ingedikt. Voeg vervolgens de overige 3 eetlepels brandewijn of likeur toe en laat afkoelen.
  6. Klop de slagroom samen met de klopfix, vanille suiker en 2 eetlepels witte basterdsuiker stijf.
  7. Snij de taart in 3 gelijke delen. Verdeel de helft van de slagroom over het onderste deel en bedek deze met kersen. Leg de tweede laag erop en bedek ook deze met slagroom en kersen. Vervolgens leg je de laatste laag erop.
  8. Smelt de andere 200 gram chocolade au bain-marie en giet deze over de taart heen zodat het langs de zijkanten druipt. Zet de taart in de koelkast zodat de chocolade kan stollen.
  9. Bij het serveren giet je er wat kersensiroop over en genieten maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Fruit Zuivel Kruiden Bakken Kersen Taart Cake