Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel

Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel

Smulweb imageSmulweb

Zuid-Amerika komt tot leven met deze Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel. Een heerlijk kruidige soep met jalapeno, koriander en tortillachips. Super easy to prepare, zelfs voor op de camping!

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Mexicaanse wortelsoep met zoete aardappel op tafel.

  1. Voorbereiding: -Schil de wortels en aardappel en snijd ze in blokjes -Pel en snijd de knoflook en ui in stukken -Schil de gember en snijd in stukjes -Pers de limoen uit.
  2. Bereiding: -Hak de ui, knoflook, jalapeno en gember fijn (gebruik hiervoor het snijmes en de hakfunctie). Doe er wat olie bij en fruit het ongeveer 2 minuten (vervang het mes door het roerstaafje en stel het soep/saus programma in) -Voeg de aardappel en wortel toe en fruit dit nog 8 minuten. -Voeg de bouillon, tabasco en limoensap toe en laat het nog 30 minuten pruttelen. Als de groenten (met name de wortel) nog niet goed gaar zijn, geef het dan nog wat extra tijd. -Voeg de crème fraiche toe en pureer het geheel (vervang hiervoor het roerstaafje door het mes).
  3. Schep de soep in kommen en garneer met wat koriander en tortillachips. Je kunt de koriander ook gewoon fijn snijden en aan de soep toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen