- 150 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Italiaanse witlof-quiche op tafel.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Verwijder de onderkant van de witlof en snijd de witlof doormidden en verwijder de vaak bittere harde kern. Snijd daarna alles in stukjes en kook ze circa 3 minuten.
- Giet het kokende water af in een vergiet en spoel de witlof af met koud water. Druk daarna voorzichtig het meeste vocht uit de witlof en/of dep het goed af met keukenpapier. Zorg dat je er geen puree van maakt.
- Meng de witlof met gesneden ham, ketoembar of (vers gesneden koriander), slagroom, eieren, de helft van de kaas en breng het op smaak met versgemalen peper.
- Leg bakpapier ruim over de cirkel/bodem van de springvorm en voeg de springvorm toe en knip/verwijder overtollig bakpapier. Vet de rand van de springvorm in met boter.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het hartig taartdeeg ontdooien. Bestuif het aanrecht met bloem en leg de plakjes deeg daarop op elkaar. Rol ze met een deegroller uit tot een dunne plak deeg. Leg het deeg in de springvorm, prik de bodem in met een vork en verdeel het witlofmengsel erover.
- Snijd het overtollige deeg weg en bestrooi de quiche met de rest van de kaas. Bak het geheel in de oven in circa 40 minuten gaar.