Romige broccolisoep met gorgonzola en knapperige reepjes parmaham

Romige broccolisoep met gorgonzola en knapperige reepjes parmaham

Smulweb imageSmulweb

Romige broccolisoep met gorgonzola en knapperige reepjes Parmaham, een heerlijk gerecht voor zowel de koude als warme dagen. Serveer met warm brood voor de perfecte avondmaal.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige broccolisoep met gorgonzola en knapperige reepjes parmaham op tafel.

  1. Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in kleine stronkjes, gebruik hierbij ook zoveel mogelijk van de stronk van de broccoli. Pel en snipper de ui of sjalotje en de knoflook. Verkruimel de gorgonzola.
  2. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de broccoli toe en bak heel even mee. (hou eventueel een paar kleine roosjes achter als garnering)
  3. Voeg nu de bouillon toe. Zoveel bouillon tot plm. 5 cm. onder de broccoli. De broccoli mag niet onder staan dan wordt de soep te dun. Breng de soep aan de kook.
  4. Kook de soep op een lage warmtebron plm. 15 minuten tot de broccoli gaar is. Pureer de soep met staafmixer.
  5. Voeg de gorgonzola toe aan de soep en laat de kaas in de soep smelten. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel wat druppels worcestersaus.
  6. Bak de Parmaham in een droge koekenpan knapperig. Breek de ham in kleine stukjes. Verdeel de reepjes Parmaham vlak voor het opdienen over de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Kaas Vlees