- 264 g Carpaccio plakken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Rolletjes van bresaola met ricotta en pompoenpitten op tafel.
- Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur en laat daarna de knoflookolie afkoelen.
- Rasp de schil van een halve citroen. Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en de citroenschil.
- Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op en rol de bresaola voorzichtig op. Leg de rolletjes naast elkaar in een schaal.
- Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan knapperig.
- Leg 3 rolletjes op elk bord. Giet de knoflookolie die in de schaal is achtergebleven over de rolletjes en strooi op elk bord wat pompoenpitten.