Wortelsalade met brie

Wortelsalade met brie

Smulweb imageSmulweb

Een perfecte salade voor op warme dagen, deze wortelsalade met brie. Geraspte wortels komen samen met verse bleekselderij, druiven en rozijnen. De brie is gepaneerd met sesamzaad en zonnebloempitten en het geheel wordt afgemaakt met een dressing van kwark, mosterd, sjalot, honing en azijn.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wortelsalade met brie op tafel.

  1. Begin met het maken van de dressing. Snijd de sjalot heel fijn en meng deze samen met de kwark, mosterd, azijn en honing. Kruid met peper en zout. Pas de smaak aan indien nodig.
  2. Schil de wortels en rasp deze fijn met een rasp of een keukenmachine. Leg de geraspte wortels op een bord. Snijd de bleekselderij fijn en verdeel deze samen met de druiven en rozijnen over de wortels.
  3. Meng de dressing alvast door de salade.
  4. Snijd de brie in gelijke stukken. Klop het ei en kruid met peper en tijm. Meng de sesamzaad en zonnebloempitten. Zorg dat de pan heet is met olie voordat je begint met het paneren. Haal de brie eerst door het ei en dan door de zaadjes. Bak 1 minuut aan elke kant.
  5. Snijd de appel in mooie partjes en leg deze op het bord.
  6. Serveer de brie bovenop salade en verkruimel de walnoten over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kaas Wortelsalade