Kipsalon

Kipsalon

Smulweb imageSmulweb

Een makkelijk en lichter alternatief voor de traditionele kapsalon, dit recept voor kipsalon. Een ovenschotel om je vingers bij af te likken. Je maakt ‘m met gebakken aardappeltjes, gekruide kipfilet blokjes, geraspte kaas, ijsbergsla, komkommer, tomaat en natuurlijk knoflooksaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kipsalon op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappeltjes ongeveer 15 minuten gaar en krokant. Haal de aardappeltjes daarna uit de pan.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met shoarmakruiden, paprikapoeder en chilipoeder. Bak de kip in wat olie in 5 minuten gaar op middelhoog vuur. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en verdeel de gebakken kip over de schaal.
  3. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en verdeel de gebakken kip over de schaal. Top af met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten is.
  4. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer de kipsalon met de komkommer, tomaat, ijsbergsla en wat knoflooksaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet Kapsalon