Amuse van gerookte zalm en avocadomousse

Amuse van gerookte zalm en avocadomousse

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke amuse van gerookte zalm en avocadomousse. De mousse met crème fraîche en verse avocadostukjes wordt laagje voor laagje opgebouwd in een glaasje. De gerookte zalm en het geroosterd sesamzaad zorgen voor de finishing touch van deze smaakvolle amuse.

10 min bereiden

amuse

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amuse van gerookte zalm en avocadomousse op tafel.

  1. Halveer de avocado. Wip de pit eruit en haal het vruchtvlees eruit.
  2. Prak het vruchtvlees fijn in een kommetje en roer er 2-3 ruime eetlepels crème fraîche door, evenals een snufje zout en peper.
  3. Voeg een theelepeltje citroensap toe en roer alles smeuïg.
  4. Leg op de bodem van elk glaasje een plukje verscheurde rucola of veldsla.
  5. Verdeel daarop de avocadomousse.
  6. Verdeel de stukjes zalm erover en werk af met wat geroosterd sesamzaad.
eet smakelijk