Vindaloo

Vindaloo

Smulweb imageSmulweb

Deze Vindaloo is heerlijk pittig! Gemaakt met gember, knoflook, ui, pepers en een mix van Indiase kruiden en specerijen. Geserveerd met witte rijst en eventueel fijn gesneden peper voor extra pit.

120 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 800 g Tomaten gepeld

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Vindaloo op tafel.

  1. Hak in een blender de gember, knoflook, ui en pepers tot een pasta.
  2. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het glad te maken.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Je kunt dit in gedeeltes doen indien nodig.
  4. Voeg de pasta van gember, knoflook, ui en pepers toe en bak dit mee tot het lekker begint te ruiken.
  5. Voeg de koriander, komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper en garam masala toe en bak dit een minuutje mee.
  6. Doe de gepelde tomaten in de pan, roer er de fenegriek doorheen en verkruimel de kip bouillonblokjes erboven.
  7. Giet de azijn in de pan en roer alles goed door.
  8. Laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur daarna laag. Doe het deksel op de pan.
  9. Laat alles in ongeveer anderhalf tot twee uur gaar worden.
  10. Laat op het laatst de santen erin smelten.
  11. Serveer de curry warm met witte rijst.
  12. Garneer eventueel met wat fijn gesneden peper voor extra pit.
  13. Enjoy!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Pasta Sauzen Vlees Gevogelte