- 800 g Tomaten gepeld
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Vindaloo op tafel.
- Hak in een blender de gember, knoflook, ui en pepers tot een pasta.
- Voeg eventueel wat olijfolie toe om het glad te maken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Je kunt dit in gedeeltes doen indien nodig.
- Voeg de pasta van gember, knoflook, ui en pepers toe en bak dit mee tot het lekker begint te ruiken.
- Voeg de koriander, komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper en garam masala toe en bak dit een minuutje mee.
- Doe de gepelde tomaten in de pan, roer er de fenegriek doorheen en verkruimel de kip bouillonblokjes erboven.
- Giet de azijn in de pan en roer alles goed door.
- Laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur daarna laag. Doe het deksel op de pan.
- Laat alles in ongeveer anderhalf tot twee uur gaar worden.
- Laat op het laatst de santen erin smelten.
- Serveer de curry warm met witte rijst.
- Garneer eventueel met wat fijn gesneden peper voor extra pit.
- Enjoy!