- 250 g Kikkererwten gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Maaltijdsalade met quinoa en geitenkaas op tafel.
- Verwarm in een hapjespan wat olijfolie. Snijd het sjalotje fijn, pers de knoflook uit en voeg toe aan de pan. Fruit aan tot de ui glazig is. Voeg de quinoa toe aan de pan. Laat een minuutje meebakken. Voeg nu het groentebouillonblokje toe samen met 500 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar koken. Voeg eventueel nog wat nieuwe bouillon toe.
- Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de komkommer, tomaatjes en avocado in stukjes en doe deze in een kom. Voeg de kikkererwten toe.
- Druppel wat extra vergine olijfolie over de salade en breng op smaak met wat peper, zout en citroensap. Giet de quinoa af wanneer deze beetgaar is en voeg het bij de rest van de salade. Meng de ingrediënten door elkaar.
- Verkruimel als laatste stap de geitenkaas over de salade. Klaar is je maaltijdsalade met quinoa en geitenkaas.