- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Vietnamese kip pho op tafel.
- Voeg kaneel, ui, gember, knoflook, een snufje zout, vissaus, kruidnagels, steranijs en limoenrasp toe aan de warme bouillon. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de kippendijtjes toe zodra de soep kookt. Laat het geheel op een zacht vuurtje een half uur garen.
- Maak de courgetti.
- Leg gehakte pinda's, rode peper, limoenpartjes, munt, basilicum, plakjes radijs, bosui ringetjes, de helft van de koriander en sojasaus in kleine schaaltjes. Dit zijn de bijgerechtjes bij de soep.
- Haal de kip uit de soep en trek het met 2 vorken uit elkaar. Zeef de bouillon en doe deze terug in de pan. Voeg de sperziebonen toe en breng de soep weer aan de kook. Laat het geheel ca. 3 minuten koken.
- Voeg de kip, courgetti en resterende koriander toe aan de bouillon.
- Verdeel de soep over 4 kommen of diepe borden. Leg er een handje taugé, een limoenpartje en een plakje radijs op en dien de soep op met de bijgerechtjes.
- Voeg lekker uit alle schaaltjes wat toe aan de soep en eet smakelijk!