Romige spaghettti carbonara met groene asperges

Romige spaghettti carbonara met groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Romige spaghetti carbonara met groene asperges, met knapperige spekreepjes, losgeklopte eieren, room en geraspte kaas. Gecombineerd met de groenten van het seizoen, is dit een fantastische optie als je van Italiaanse gerechten houdt.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Groene asperges

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige spaghettti carbonara met groene asperges op tafel.

  1. Bak spekreepjes in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  2. Klop eieren los met room. Kruid met peper, zout en wat cayennepeper. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor.
  3. Kook spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak
  4. voeg de laatste 5 minuten aspergestukjes toe en kook mee met spaghetti.
  5. Giet de spaghetti en asperges af (bewaar een beetje kookwater) in een vergiet en doe terug in de pan met het beetje kookwater.
  6. Voeg direct de losgeklopte eieren en spekreepjes toe aan de spaghetti en asperges. Roer goed door.
  7. Verdeel over de borden. Strooi versgemalen zwarte peper en de rest van de geraspte kaas erover. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges