- 0.1 g Chilipoeder
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kipsalon op tafel.
- Zet de oven op voorverwarmen, hete lucht - 200 graden.
- Verwarm boter in een grote koekenpan en verdeel de aardappeltjes in de pan. Bak de aardappeltjes gaar en goudbruin in circa 10 minuten, zodat er een klein korstje rond de aardappelblokjes ontstaat.
- Schep de gare aardappeltjes in een ingevette ovenschaal.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng ze op smaak met peper, zout, kipkruiden en chilipoeder.
- Verwarm een andere koekenpan met een scheutje olie erin en bak hierin de kip gaar. Verdeel de kip vervolgens over de aardappeltjes in de ovenschaal.
- Strooi een handje geraspte kaas over de ovenschaal en laat de kaas smelten in de oven (ca. 5-10 minuten).
- Snijd de komkommer, tomaat en ijsbergsla fijn.
- Haal de ovenschaal uit de oven als de kaas gesmolten is en verdeel de salade over de ovenschaal samen met wat knoflooksaus.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en de komkommer en tomaat in kleine stukjes.