Asperge bouillon

Asperge bouillon

Smulweb imageSmulweb

De meest verrukkelijke Bouillon maak je natuurlijk van de schillen en onderkanten van de asperges. Voeg aan de schillen drie liter water toe en breng aan de kook.Voeg de bouillonblokjes toe. Laat het geheel op een laag pitje trekken. Na een tijdje zeef je de bouillon en kook je je eigen aspergesoep met deze bouillon.

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperge bouillon op tafel.

  1. Doe de schillen en onderkanten van de gewassen asperges in de pan. Vul aan met drie liter koud water (meer mag ook maar voeg per halve liter water nog een extra bouillonblokje toe). Breng het tegen het kookpunt aan en doe de bouillonblokjes erbij.
  2. Laat het geheel op een laag pitje trekken. Minimaal een half uur maar liever langer. Meestal laat ik hem twee uur op een laag pitje staan.
  3. Laat de bouillon wat afkoelen voordat je hem door de zeef doet om de schillen en stukken op te vangen. De inhoud van de zeef kun je weggooien, die hebben hun werk gedaan.
  4. Laat de bouillon volledig afkoelen, voordat je hem in porties invriest.
  5. Gebruik de bouillon natuurlijk eerst voor een heerlijke verse aspergesoep!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep