- 30 ml Cognac
- 200 g Zure room
- 30 g Pecorino
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Zalige pasta met kip in een zachte paprikaroomsaus op tafel.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Verhit de olie in de wok.
- Bak hierin de lente-uitjes, knoflook en blokjes courgette plm. 3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee (zo verdwijnt het zure van de tomatenpuree).
- Voeg de blokjes paprika en gerookte kipfilet toe en bak heel even (2 minuten) mee.
- Blus af met de cognac of witte wijn.
- Doe de zure room erbij en verwarm nu alles. (De zure room mag niet aan de kook komen, want dan gaat het schiften!)
- Maak de saus op smaak met peper, zout, paprikapoeder(s), cayennepeper en wat suiker.
- Meng de pasta door de saus. Verwarm het geheel nog even goed door.
- Garneer de pasta met basilicum en geraspte kaas (zie foto's).