Pasta met romige saus van paddenstoelen gedroogde tomaten en olijven

Pasta met romige saus van paddenstoelen gedroogde tomaten en olijven

Smulweb imageSmulweb

Deze pasta met paddenstoelen, gedroogde tomaten en olijven in romige saus is onmisbaar in jouw Italiaans repertorium. Voeg met zoveel knoflook, oregano en versgemalen Parmezaanse kaas toe als je wilt.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Pasta met romige saus van paddenstoelen gedroogde tomaten en olijven op tafel.

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout.
  3. Verhit de (tomaten)olie in een wok.
  4. Bak hierin de knoflook glazig, voeg de paddenstoelen (champignons) hieraan toe en bak ze even mee.
  5. Voeg hieraan de in stukjes gesneden gedroogde tomaten en de olijven toe.
  6. Laat alles plm. 5 minuten bakken onder af en toe omscheppen.
  7. Voeg nu de wijn toe en laat het geheel inkoken tot er bijna geen vocht meer over is.
  8. Voeg de room toe en laat weer inkoken tot sausdikte.
  9. Doe de lente-uitjes en de oregano erbij en roer alles goed door.
  10. Proef en maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  11. Roer de pasta erdoor en dien op met versgemalen Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen