Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven

Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht uit de oven met knapperige aardappelplakjes en champignons. Door deze langzaam in de oven te bakken, trekken de smaken van ui, olijfolie, rozemarijn, tijm en geperste knoflook extra goed in de aardappel en champignons. Voor een extra frisse smaak wat verse citroensap toevoegen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Knapperige aardappelplakjes en champignons uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve het citroensap) in de ovenschaal.
  3. Hussel alles goed door elkaar en zorg dat de aardappelen en de champignons goed verspreid over de bodem van de ovenschaal liggen.
  4. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en bak plm. 40 minuten.
  5. Proef of de aardappelen zacht zijn.
  6. Verwijder de folie en bak de aardappelen nog plm. 10-15 minuten tot alles een mooie bruine kleur heeft gekregen.
  7. Druppel er wat citroensap over en voeg eventueel nog wat versgemalen zeezout en zwarte peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons