Hartige taart met broccoli kip en paprika

Hartige taart met broccoli kip en paprika

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met broccoli, kip en paprika is goed gevuld en lekker kruidig door de cajunkruiden. Maak een beslag van eieren, bloem, crème fraîche en geraspte kaas en roer hier de gekookte broccoli, gebakken kipfilet, paprika, champignons en lente-ui door. Strooi nog wat extra geraspte kaas over de hartige taart en binnen 45 minuten geniet jij van een heerlijk en makkelijk diner.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.2 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Hartige taart met broccoli kip en paprika op tafel.

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 10 minuten voor.
  2. Snijd de kip in blokjes, kruid eventueel met kipkruiden en bak in een koekenpan gaar.
  3. Snijd de rode paprika in blokjes, champignons in plakjes en lente-ui in ringetjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Vet de taart- of quichevorm in en bekleed de vorm met bladerdeeg.
  6. Maak in een ruime kom een beslag van de eieren, bloem en crème fraîche. Meng de cajunkruiden, tijm, oregano, knoflookpoeder, peper en zout hierdoor. Voeg 100 gram geraspte kaas toe en roer goed door.
  7. Meng de gekookte broccoli, gebakken kipfilet, paprika, champignons en lente ui met het beslag.
  8. Giet het beslag in de beklede bakvorm. Strooi hier een beetje geraspte kaas over en bak de quiche 45 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Hartige taart kip