Aardperensoep met knolselderij en aardappel

Aardperensoep met knolselderij en aardappel

Smulweb imageSmulweb

Deze aardperensoep met knolselderij en aardappel is een echte smaaksensatie. Bak aardperen, aardappelen en knolselderij met olijfolie. Voeg bouillon, tijm en laurier toe en pureer vervolgens alles tot een gladde massa. Maak af met room, peper en zout naar smaak en een heerlijke topping van gebakken spekreepjes, ui en een paar druppels truffelolie.

25 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 750 g Aardperen
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardperensoep met knolselderij en aardappel op tafel.

  1. Schil de aardperen, aardappelen en knolselderij en snijd ze in blokjes. Snipper de ui fijn.
  2. Bak de aardperen, aardappel en knolselderij in wat olijfolie gedurende 10 minuten.
  3. Voeg de helft van de bouillon, tijm en laurier toe. Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten. Controleer of groenten goed gaar zijn. Indien dit niet het geval is, nog even langer koken totdat de groenten goed gaar zijn. Haal de laurier en tijm eruit en pureer alles met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Voeg de andere helft van de bouillon toe en roer de room erdoorheen. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Bak intussen in een andere pan de spekreepjes met de ui.
  6. Schep de soep in een kop, garneer met een lepel van het spek/ui mengsel en maak het af met een paar druppels truffelolie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Knolselderij