Pittig gekruide wortelstamp met indisch gekruid speklapje uit de oven

Pittig gekruide wortelstamp met indisch gekruid speklapje uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Pittigheid ten top met deze gekruide wortelstamp! Combineer deze stamppot met een Indisch gekruid speklapje uit de oven; knapperig en bruin. Kruidig door de kerriepoeder, met gebakken uien en knoflook. Een heerlijke avondmaaltijd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pittig gekruide wortelstamp met indisch gekruid speklapje uit de oven op tafel.

  1. Kook de aardappelen samen met de wortelen gaar in water met bouillontablet. Voeg de laatste 3 minuten de fijngesneden prei toe en kook even mee. Afgieten en goed droogstomen. Stampen met aardappelstamper of gewone mixer (geen staafmixer !!)
  2. Bak ondertussen de reepjes speklap in een kleine koekenpan knapperig en bruin. Bak kerriepoeder, uien en de knoflook even mee. Kruid de spekreepjes met peper, zout, sambal, eetlepel ketjap manis, djahé en sereh. Roer de gekruide spekreepjes met de uien etc. door de stamppot. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Roer een klontje boter door de stamppot.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de speklapjes in met weinig zout en peper. Klop alle overige ingrediënten door elkaar. Leg de speklapjes in de ovenschaal. Giet de marinade over de speklapjes. Draai de speklapjes nog even om en om zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade. Zet de schaal in het midden van de oven. Bak de lapjes plm. 20 minuten op 180 graden. Zet de oven daarna op 225 graden en bak de speklapjes nog plm. 10 minuten. Hou wel goed in de gaten dan de lapjes niet te bruin worden !! ELKE OVEN IS ANDERS!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Kruiden Hutspot