Torta de maracuja passievruchten taart

Torta de maracuja passievruchten taart

Smulweb imageSmulweb

Deze torta de maracuja brengt je in tropische sferen! Met een krokante koekbodem en een fluweelzachte citroenroomkaasvulling, afgetopt met een zoete topping van maracuja en suiker. Een taart om van te smullen!

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 80 ml Water
  • 170 g Passie Fruit

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Torta de maracuja passievruchten taart op tafel.

  1. Haal als eerste de bodem uit je springvorm (20cm) en bekleed de gehele vorm (incl. bodem) met bakpapier. Doe de bodem terug op zijn plek. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine of sla ze fijn met een deegroller. Voeg hier de boter aan toe en meng goed.
  2. Lepel het koekjesmengsel in de springvorm en verdeel over de bodem en zijkanten. Druk voorzichtig aan. Bedek de vorm met plastic folie en zet hem een half uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een grote beslagkom de roomkaas, suiker en citroenrasp tot een egaal geheel. Voeg dan de bloem en het citroensap toe en meng alles goed. Voeg één voor één de eieren toe en mix na elk ei tot een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste de room toe en mix opnieuw.
  4. Giet het roomkaasmengsel op de koekjesbodem en plaats de springvorm op een bakplaat. Bak de cheesecake voor ongeveer 1 uur en 10 minuten (afhankelijk van de oven) totdat het midden stevig aanvoelt. Draai de oven uit en laat de cheesecake in de oven staan, met de deur op een kiertje. Laat hem een uur of twee staan om rustig af te koelen (dit voorkomt barsten). Zet hem daarna een nachtje in de koelkast om volledig te rusten.
  5. Maak de maracuja topping. Meng in een klein steelpannetje het water met de maizena. Voeg de maracuja en suiker toe en breng op middelhoog vuur, al roerende, aan de kook. Laat het een minuut of 3 doorkoken, of totdat het genoeg verdikt is. Giet in een schaaltje en laat afkoelen. Giet het voorzichtig over de cheesecake en zet hem terug in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Passievrucht Taart