Portugese caramel mousse

Portugese caramel mousse

Smulweb imageSmulweb

Een toetje om je Portugal even wat dichterbij te brengen. Laat een blikje gecondenseerde melk koken tot het karamel is. Meng het met opgeklopte eiwitten en kaneel voor een verrukkelijke luchtige mousse. Zet in de koelkast voor een paar uur en geniet van je Portugese caramel mousse.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Portugese caramel mousse op tafel.

  1. Leg een ongeopend blikje gecondenseerde melk in een pan met heet water en kook het gedurende 2 uur zachtjes.
  2. Leg het blikje in een bak met koud water om af te koelen.
  3. Splits ondertussen de eieren. Klop het eiwit op tot het ongeveer verdrievoudigd is.
  4. Open het blikje melk, wat nu karamel is, en doe het in een steelpannetje. Roer de eidooiers erdoor en verwarm het geheel zachtjes.
  5. Spatel de opgeklopte eiwitten erdoor en voeg naar smaak kaneel toe (ongeveer een klein theelepeltje). Kaneel haalt het zoete randje eraf.
  6. Zet in de koelkast en laat enkele uren staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Caramel