The best burger ever

The best burger ever

Smulweb imageSmulweb

De beste burger ooit! Een sappige hamburger gevuld met kaas, belegd met heerlijk gepaneerde uien en gegarneerd met een romige Guinness-kaassaus en een scheutje whiskey-glace. Dit wordt gegarandeerd smullen!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 ml Whisky
  • 800 g Geraspte cheddar

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke The best burger ever op tafel.

  1. Meng voor de uien de uien met karnemelk in 1 kom en laat 30 minuten staan waarbij je ze regelmatig onderdompelt. Meng het meel met de rest in een andere kom. Laat de uien uitlekken, haal door de bloem en frituur op 180 graden 1 a 2 minuten tot ze krokant zijn. Serveer warm of laat afkoelen en verwarm later op in de oven. Ook koud lekker met warme sauzen.
  2. Meng voor de Whiskey Glaze alle ingrediënten goed en breng ze op laag vuur aan de kook. Kook in tot gewenste dikte. Serveer warm of verwarm later.
  3. Verdeel het gehakt in 4en en druk uit de kaas 4 gelijke rondjes. Stop de kaas in het midden van elke hamburger. Grill of bak 4/5 minuten voor medium en bestrooi met zout en peper. Houd evt. warm in folie.
  4. Maak voor de Guinness Cheese Sauce een roux van de boter en meel. Voeg bier en melk toe en blijf roeren totdat de melk dikker wordt (houdt wat melk achter voor als de saus straks te dik wordt). Voeg kaas toe en blijf roeren tot een gladde massa (als de saus te dik is, voeg dan meer melk toe).
  5. Grill de bollen licht. Beleg ze met de burger, smeer er een laag Whiskey Glazuur over, dan de kaassaus, en daarop wat uienringen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Vlees Kruiden Sauzen