Preischotel met gehakt en ananas

Preischotel met gehakt en ananas

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende twist in de welbekende preischotel. Door echte stukken ananas met een romig laagje op de schotel te leggen heb je binnen no time een smaakvolle schotel op tafel staan. Liefhebbers van gehakt kunnen hier hun hart ophalen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Preischotel met gehakt en ananas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ± 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in ± 4 min. rul.
  3. Schep de prei erdoor en bak de groente ± 4 min. Voeg het kerriepoeder toe aan het gehaktpreimengsel.
  4. Voeg de ananasblokjes met het sap toe en smoor nog ± 5 min. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep het prei-gehaktmengsel in een ovenschaal (28 x 18 cm) en verdeel de krieltjes erover.
  6. Meng de crème fraîche met de knoflook, kaas, peterselie en zout en peper naar smaak. Schep het roommengsel op de krieltjes.
  7. Bak de preischotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel