Bananen brood

Bananen brood

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept zet je een heerlijk bananenbrood op tafel. Gemakkelijk om zelf te maken en lekker bij het ontbijt of als verantwoord tussendoortje. Combineert perfect met een flinke kop koffie of thee.

60 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bananen brood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius/Gasovenstand 4. Vet een bakblik (23x13cm) lichtjes in.
  2. Meng de bloem, baksoda en zout in een grote kom.
  3. Meng de boter en bruine suiker in een aparte kom door elkaar. Roer de eieren en geprakte bananen erdoor totdat alles goed gemengd is.
  4. Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer door elkaar. Giet het mengsel in de cakevorm.
  5. Bak 60-65 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een prikker in de cake steekt die er schoon weer uitkomt, dan is de cake klaar.
  6. Laat 10 minuten afkoelen en haal de cake dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood