- 0.5 tl Garnalenpasta
- 2 Daun Salam
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Sajoer boontjes op tafel.
- Snij de ui in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn. Bak deze glazig in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Gebruik een klein/middelmatig pitje.
- Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
- Snij een stukje gember in plakjes en bak ze mee voor een kleine 5 minuten. Verwijder de zaadjes van het rode pepertje en hak vervolgens fijn. Voeg het pepertje, Laos en de Indische laurier (daun salam) toe. Bak en roer een paar minuutjes door.
- Voeg nu de gekookte sperziebonen, een lepeltje sambal, de trassi en de gula djawa toe. Verpulver een Maggiblokje en verspreid over het geheel en voeg 3 eetlepels santen (kokoscrème) toe.
- Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap, zout, peper, sambal, trassi en gula djawa. Even doorroeren en de stukjes gember en Indische laurier eruit vissen.
- Eet smakelijk!