Spareribs in zoete ketjap

Spareribs in zoete ketjap

Smulweb imageSmulweb

Smoor de spareribs in een zoete, stroperige ketjap marinade en laat ze minstens 5 uur marineren. Bak ze in de oven met wat extra marinade erover voor de perfecte glaze. Serveer met gebakken rijst en groenten voor een vullende maaltijd die je in de wolken brengt.

120 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Honing
  • 8 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spareribs in zoete ketjap op tafel.

  1. Spoel de overige botsplinters van de spareribs. Trek het vlies van de holle kant van de ribben en snij losse stukjes vlees en vet weg.
  2. Doe de ribben in een grote pan met de volgende ingrediënten: appelmoes, ketchup, honing, knoflook en ketjap manis. Voeg water toe tot het vlees volledig onderwater staat (max 1 liter, anders andere pan gebruiken). Breng het geheel aan de kook en laat doorkoken voor ongeveer een uur (of tot het gaar is maar niet uit elkaar valt).
  3. Haal de spareribs uit de pan en dep een beetje droog met keukenpapier. Leg de ribben in een brede lage bak.
  4. Meng in een pan op een laag pitje de ingrediënten: honing, bruine suiker, knoflook en ketjap manis tot het stroperiger wordt. Neem hiervoor een ruime pan want het borrelt een groot stuk omhoog. Wrijf de ribben hiermee royaal in, alles moet bedekt zijn. Dek de bak af en zet in de koelkast voor ongeveer 5 uur en draai af en toe (hoe langer hoe beter).
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de ribben op een rooster en bestrijk met nog wat marinade uit de bak. Zorg wel dat er wat overblijft. Bak de ribben ca. 15 minuten af.
  6. Haal ze uit de oven en bestrijk nog een laatste keer met marinade indien gewenst. Eventueel zout en peper achteraf toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees