Groente in blauwe kaassaus

Groente in blauwe kaassaus

Smulweb imageSmulweb

Groente in blauwe kaassaus met krieltjes uit de oven en gebakken champignons. Gevarieerd én lekker! Maak de saus van blauwe kaas, wijn en room en je hebt een nieuwe favoriet in handen. Serveer het gerecht met een stukje kabeljauw en je zet zo een heerlijke maaltijd op tafel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Groente in blauwe kaassaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook schoongeboende, gehalveerde krieltjes 5 minuten en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zeezout en bak af in ongeveer 20 minuten.
  2. Bak champignons goudbruin en haal uit de pan. Voeg wortel, courgette en paprika toe (als je niet apart de courgetti maakt, voeg dan hier ook een halve courgette in plakken toe). Bak ongeveer 6 minuten, regelmatig omroeren, totdat het een beetje kleur krijgt. Voeg vervolgens een klein beetje water toe en doe de deksel erop, zodat het goed kan garen, ongeveer 10 minuten.
  3. Bereid een saus door de wijn aan de kook te brengen en de kaas in brokken toe te voegen. Goed roeren en op het eind de room toevoegen om er een gladde emulsie van te maken.
  4. Voeg de champignons toe en giet de saus eroverheen (als je apart courgetti maakt, houd dan een klein beetje saus in de pan, zodat je de courgette hier 2 minuten doorheen kan roeren voor smaak en warmte). Goed doorroeren.
  5. Serveer met bijvoorbeeld een stukje kabeljauw.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen