Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Met pasta in een saus van tomatenblokjes, tomatenpuree, room, witte wijn en gerookte zalm. Dit wordt afgemaakt met Parmezaanse kaas en gescheurde basilicumblaadjes.

15 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pasta met salsa rosa en gerookte zalm op tafel.

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak (al dente).
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en knoflook.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
  4. Roer het geheel om en laat het even sudderen, voeg dan peper, zout, chilivlokken, een bouillontablet en de wijn toe.
  5. Laat de saus een beetje indikken en voeg dan de room toe. Roer dit even goed door en laat het nog heel even op een klein pitje sudderen.
  6. Voeg de uitgelekte pasta toe en schep de saus erdoorheen.
  7. Snijd de zalm in reepjes of gebruik snippers.
  8. Schep de pasta op een bord en doe er de zalmreepjes en wat gescheurde basilicum overheen.
  9. Garneer met geraspte Parmezaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta