Pittig romige kip-kerriesoep met mango chutney

Pittig romige kip-kerriesoep met mango chutney

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met deze pittig romige kip-kerriesoep met mango chutney. Perfectie combinatie van pittig door de rode peper en romig door de room. Voeg nog mango chutney, citroensap, peper en zout toe voor de ultieme smaakbeleving.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water
  • 0.5 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittig romige kip-kerriesoep met mango chutney op tafel.

  1. Breng 1 liter water met kippenbouillontabletten aan de kook. Voeg de kippenpoot toe en laat zachtjes garen.
  2. Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel en de botjes. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes en zet even apart.
  3. Smelt boter in een grote pan. Bak de uisnippers en rode peper gedurende ongeveer 3 minuten.
  4. Voeg bloem toe en bak al roerend gedurende ongeveer 2 minuten mee.
  5. Voeg beetje bij beetje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen en er geen klontjes ontstaan.
  6. Doe het kippenvlees en de rijst in de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
  7. Voeg room toe aan de soep.
  8. Maak de soep op smaak met mango chutney, citroensap, peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Sauzen Mango