- 1000 ml Water
- 0.5 Madame Jeanette Peper
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittig romige kip-kerriesoep met mango chutney op tafel.
- Breng 1 liter water met kippenbouillontabletten aan de kook. Voeg de kippenpoot toe en laat zachtjes garen.
- Haal de kip uit de bouillon en verwijder het vel en de botjes. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes en zet even apart.
- Smelt boter in een grote pan. Bak de uisnippers en rode peper gedurende ongeveer 3 minuten.
- Voeg bloem toe en bak al roerend gedurende ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg beetje bij beetje kippenbouillon toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen en er geen klontjes ontstaan.
- Doe het kippenvlees en de rijst in de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
- Voeg room toe aan de soep.
- Maak de soep op smaak met mango chutney, citroensap, peper en zout.