Eigen gemaakt gebraden gehakt met rode uien jus

Eigen gemaakt gebraden gehakt met rode uien jus

Smulweb imageSmulweb

Zelf gemaakt gebraden gehakt met rode uien jus. Gehakt mengsel in cakeblik klaar maken. Bak 40 min op 140 graden, daarna nog anderhalf uur op 100 graden. Maak ondertussen jus van gebakken uien, balsamico, water en fond. Laat gehakt minimaal afkoelen.

60 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eigen gemaakt gebraden gehakt met rode uien jus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier zodat je het later makkelijk eruit kunt tillen.
  2. Meng alle ingrediënten van het gehakt op lage stand tot een grove filet. Spatel het mengsel over in het bakblik en druk licht aan zodat er zo min mogelijk lucht in zit. Strijk het geheel glad met wat water.
  3. Zet het bakblik in de oven en bak gedurende 40 minuten op 140 graden. Haal het bakblik uit de oven en verlaag de temperatuur naar 100 graden. Bak vervolgens nog anderhalf uur verder.
  4. Na bereiding moet de kerntemperatuur (met een meter) ongeveer 70 graden zijn. Dan is het gehakt gaar. Laat het gehakt nog minimaal 15 minuten afkoelen in het blik en haal dan voorzichtig het bakpapier eruit. Laat vervolgens nog 30 minuten verder afkoelen.
  5. Intussen kun je de jus maken. Bak de uien in wat olie totdat ze glazig zijn, maar niet bruin. Voeg vervolgens balsamico toe op iets hoger vuur en voeg water en fond toe. Kook de jus even door en laat het inkoken tot de gewenste dikte.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Ui