Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

Kruidige kip kerrie met ananas en champignons

Smulweb imageSmulweb

Kruidige kip kerrie met ananas en champignons met een Indiase twist. Snijd de uien fijn, de kip in blokjes en maak de ananas schoon en snijd deze in stukjes. Roerbak het mengsel en voeg dan de kokosmelk en bouillon toe. Voeg gebakken kip en champignons toe en verwarm ananas mee. Serveer dit heerlijke gerecht met rijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 kemirinoot
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kruidige kip kerrie met ananas en champignons op tafel.

  1. Maak de pasta van de bovengenoemde ingrediënten. Snijd de uien fijn, de kip in blokjes, de champignons in schijfjes en maak de ananas schoon en snijd deze in stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok en bak hierin de fijngemaakte pasta een paar minuutjes. Roer goed door om aanbakken te voorkomen.
  3. Voeg de fijngesneden uien en garam masala toe aan de pasta en fruit dit even aan. Voeg eventueel nog wat olie toe.
  4. Roerbak het mengsel goed en voeg dan de kokosmelk en bouillon toe. Voeg zonodig nog wat zout naar smaak toe.
  5. Bak de kip in een andere pan rondom bruin en bestrooi deze met peper en zout.
  6. Voeg de gebakken kip toe aan de wok met de saus en bak vervolgens de champignons. Voeg deze ook toe aan de saus.
  7. Voeg tenslotte de ananas toe en warm deze even mee.
  8. Bind de saus eventueel met een maïzenapapje of allesbinder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte