Watermeloen taart

Watermeloen taart

Smulweb imageSmulweb

De perfecte vervanger voor een traditionele taart. Een watermeloen taart bedekt met een heerlijke laag kokoscrème en geroosterde amandelschaafsel. De bovenkant van de taart is bedekt met verschillende soorten fruit zoals kersen, aardbeien, bramen en kiwi. Makkelijk te maken en perfect als dessert of tijdens een zomers diner.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Watermeloen taart op tafel.

  1. Voor het bereiden de 2 blikjes kokosmelk minimaal 6 uur van tevoren in de koelkast doen. De room zal zich hierdoor scheiden van de melk. Dit merk je doordat de room aan de bovenzijde van het blikje gaat zitten.
  2. Na 6 uur de room uit het blikje schrapen en in een kom doen.
  3. Voeg achtereenvolgens de bloemenhoning en de ½ theelepel vanille extract toe aan de kokosroom. Klop het mengsel met een mixer totdat er gladde crème ontstaat. Plaats de gladde crème in de koelkast zodat het kan opstijven.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zodat ze goudbruin worden.
  5. Verwijder de schil van de watermeloen en snijd de watermeloen zodanig dat er een cakevorm ontstaat. Dep de buitenkant van het cake-vormige watermeloen droog met keukenpapier zodat de kokoscrème beter blijft plakken.
  6. Smeer na het droog deppen de buitenkant van het cake-vormige watermeloen geheel in met de kokoscrème.
  7. Bedek de zijkanten van het cake-vormige watermeloen met de geroosterde amandelschaafsel.
  8. Bedek de bovenzijde van het cake-vormige watermeloen met stukjes fruit zoals kersen, aardbeien, bramen, kiwi en dergelijke.
  9. Serveer de watermeloen taart direct na het bereiden of bewaar de watermeloen in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Meloen Taart Watermeloen