Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Watermeloen taart op tafel.
- Voor het bereiden de 2 blikjes kokosmelk minimaal 6 uur van tevoren in de koelkast doen. De room zal zich hierdoor scheiden van de melk. Dit merk je doordat de room aan de bovenzijde van het blikje gaat zitten.
- Na 6 uur de room uit het blikje schrapen en in een kom doen.
- Voeg achtereenvolgens de bloemenhoning en de ½ theelepel vanille extract toe aan de kokosroom. Klop het mengsel met een mixer totdat er gladde crème ontstaat. Plaats de gladde crème in de koelkast zodat het kan opstijven.
- Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zodat ze goudbruin worden.
- Verwijder de schil van de watermeloen en snijd de watermeloen zodanig dat er een cakevorm ontstaat. Dep de buitenkant van het cake-vormige watermeloen droog met keukenpapier zodat de kokoscrème beter blijft plakken.
- Smeer na het droog deppen de buitenkant van het cake-vormige watermeloen geheel in met de kokoscrème.
- Bedek de zijkanten van het cake-vormige watermeloen met de geroosterde amandelschaafsel.
- Bedek de bovenzijde van het cake-vormige watermeloen met stukjes fruit zoals kersen, aardbeien, bramen, kiwi en dergelijke.
- Serveer de watermeloen taart direct na het bereiden of bewaar de watermeloen in de koelkast.