Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen

Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Een herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen die voor een unieke twist zorgen. Bruine bonen, spek, paddenstoelen en groenten met een scheutje worchestersaus. Een ware smaakexplosie waar je zeker van wilt genieten bij de openhaard.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen op tafel.

  1. Snijd uien in grove halve ringen, pers knoflook, snijd trostomaten in fijne partjes, paprika in blokjes. Maak champignons schoon en snijd in plakjes en snijd bosui in fijne ringen.
  2. Verhit olijfolie in de pan, snijd zwoerd van vetspek en snijd in grove blokken. Bak mager rookspek uit tot kaantjes. Dit maakt het gerecht smaakvol en niet ongezonder dan speklapjes of HOH gehakt.
  3. Voeg de gesneden groenten toe aan de pan (behalve de bosuitjes) en laat kort stoven. Het gaat vocht afgeven
  4. voeg dan de bruine bonen toe (niet laten uitlekken), roer door, voeg de wijn toe voor het zuurtje (de alcohol verdampt) en voeg kruiden en specerijen toe. Laat het gerecht nu inkoken tot het meeste vocht verdampt is.
  5. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en voor wat extra pit een scheutje worchestersaus. Garneer met de rauwe bosuitjes en dien warm op. Het is ontzettend lekker en super voedzaam en gezond.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen