- 150 g Knolselderij
- 250 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Pittige franse winterse maaltijdsoep garbure met een spaans tintje op tafel.
- Verhit de olie in een grote pan.
- Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de blokjes gerookte ham of spek toe en bak even mee tot ze bruin kleuren.
- Voeg het laurierblaadje, de wortelen en de knolselderij toe en laat die een paar minuten meebakken.
- Doe de gesneden paprika, groene kool en de prei erbij en bak ook heel even mee.
- Blus af met de rode wijn. Voeg nu de Provençaalse kruiden, het paprikapoeder, gepasseerde tomaten en de goed uitgelekte witte bonen toe en nog zoveel water dat de groenten net onder staan.
- Laat alles minimaal 1 uur zachtjes koken.
- Doe nu de stukjes chorizo in de pan en laat nog minimaal 20 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper of met een verkruimelde vleesbouillontablet.