Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Klassieke witlof met ham ei en kaassaus maar dan een beetje anders op tafel.
- Was de witlof en snijd het onderste plakje eraf. Snijd de witlof in de lengte doormidden.
- Kook de witlof beetgaar in water met zout. Laat de witlof heel goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Maak de saus door de slagroom in een pannetje te verwarmen. Los de roomkaas hierin op. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat indien gewenst.
- Rol de uitgelekte halve witlofstruikjes in een mooie plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de eieren over de witlofstruikjes.
- Giet de kaassaus over de witlof en strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak totdat de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.