Zalige ovenschotel zuurkool met fruit creme fraiche en pijnboompitten

Zalige ovenschotel zuurkool met fruit creme fraiche en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Een zalige ovenschotel van zuurkool met fruit, crème fraîche en pijnboompitten. De zuurkool wordt in een heerlijk fruitig mengsel gestoofd en vervolgens gemengd met aardappelpuree en crème fraîche. Bestrooid met geraspte kaas en pijnboompitten en gebakken in de oven tot een goudbruine kleur ontstaat.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Abrikozen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zalige ovenschotel zuurkool met fruit creme fraiche en pijnboompitten op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed droogstomen.
  2. Laat de abrikozenstukjes kort wellen in droge witte wijn.
  3. Verhit de boter in de pan. Voeg de uisnippers toe en bak ze tot glazig. Voeg de suiker toe en laat de suiker smelten, zodat de uisnippers karamelliseren. Voeg de goed uitgelekte abrikozen, stukjes appel en peer toe en roer alles goed door elkaar. Doe de zuurkool bij het fruit. Voeg het laurierblad, de jeneverbessen, wat versgemalen zwarte peper en de wijn bij de zuurkool. Breng aan de kook en laat dit 20-25 minuten zachtjes koken tot de zuurkool gaar is.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  5. Haal het deksel van de pan en laat het vocht zoveel mogelijk inkoken. Verwijder het laurierblaadje uit de zuurkool.
  6. Doe de aardappelen en de crème fraîche in de pan bij de zuurkool en stamp door elkaar. Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas en de pijnboompitten over de zuurkool.
  7. Zet de schaal ongeveer 25-30 minuten in de oven (of iets langer) tot de zuurkoolschotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel