- 10 g Jumbo Tijm
- 1 tl Roze Peperkorrels
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte pate met uienconfituur op tafel.
- Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de sjalot en tijm op middelhoog vuur. Voeg kippenlevertjes toe en roerbak 3-5 minuten, tot ze van buiten bruin, maar van binnen nog roze zijn.
- Doe de inhoud van de pan in de kom van een keukenmachine.
- Doe de port in de pan en laat tot de helft inkoken. Doe de ingekookte port met de slagroom en het zout in de keukenmachine. Maal tot een gladde paté. Voeg resterende toe en maal opnieuw. Proef en breng op smaak met peper en zout. Wil je extra gladde paté? Haal hem dan door een passeerzeef. Doe de paté in een schaaltje of bakje, dek af met plasticfolie en zet 3 uur in de koelkast.
- Bak voor de uienconfituur de rode ui op laag vuur in olie tot de ui bruin begint te worden. Voeg de port en de azijn toe en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de rietsuiker toe en kook 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
- Serveer de paté op sneetjes stokbrood met een schepje uienconfituur erop. Bestrooi met de roze peperkorrels en garneer met extra tijm.