Frans taartje met paddenstoelen en gorgonzolasaus

Frans taartje met paddenstoelen en gorgonzolasaus

Smulweb imageSmulweb

Een hartig Frans taartje met paddenstoelen en een romige gorgonzolasaus. Met knapperig bladerdeeg, walnoten, pruimen en ricotta. Breng op smaak met kruiden, balsamicoazijn en krulpeterselie. Perfect voor een feestelijk diner met vrienden en familie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Frans taartje met paddenstoelen en gorgonzolasaus op tafel.

  1. Week het eekhoorntjesbrood 15 minuten in lauw water, laat ze uitlekken en hak ze fijn. Maak de kastanjechampignons schoon en hak ze grof.
  2. Bak gesneden ui in een koekenpan met een beetje olijfolie op halfhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg laurierblad en oregano toe en bak tot de ui goudbruin en zacht is. Voeg knoflook toe en roer kort.
  4. Voeg kastanjechampignons toe en roerbak ongeveer 4 minuten. Voeg eekhoorntjesbrood toe en bak 2 minuten mee.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg balsamicoazijn en gesneden krulpeterselie toe. Roer kort en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel afkoelen.
  6. Hak walnoten in kleine stukjes en snijd pruimen klein. Voeg walnoten, pruimen en ricotta toe aan het paddenstoelenmengsel en meng door elkaar.
  7. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg een plakje bladerdeeg op het aanrecht of op een snijplank. Leg een bolletje (een flinke eetlepel) van het paddenstoelenmengsel in het midden van het bladerdeeg. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Leg hier bovenop een plakje bladerdeeg. Druk het deeg goed aan rondom het bolletje paddenstoelenmengsel.
  8. Gebruik een 10 cm ronde uitsteker of een kom om een rondje uit te snijden. Druk inkepingen rondom het uiteinde van het deeg met de achterkant van een vork, en trek strepen op de bovenkant van het taartje. Bestrijk met ei.
  9. Bak de taartjes in 20 minuten goudbruin.
  10. Doe alle ingrediënten voor de gorgonzolasaus in een pannetje en breng al roerend aan de kook op halfhoog vuur totdat de gorgonzola en mascarpone gesmolten zijn.
  11. Serveer de romige saus bij de hartige taartjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sauzen