- 2 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Panna cotta van erwten met krokante ham op tafel.
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en knijp ze uit.
- Breng de room samen met het halve bouillonblokje aan de kook. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min. koken. Mix het geheel tot een gladde massa en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de erwtenpuree over 10 glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Bak de sneetjes Ganda-ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd het lente-uitje eerst in de lengte in 4 en vervolgens fijn.
- Breek de sneetjes ham in kleine stukjes en meng met de fijngesnipperde lente-ui. Verdeel het mengsel over de glaasjes panna cotta en versier elke glas met een blaadje basilicum.