Stoofperen met vanille zoethout en voc specerijen

Stoofperen met vanille zoethout en voc specerijen

Smulweb imageSmulweb

Stoofperen in een heerlijk zoet/kruidig jasje van speculaas, vanille, zoethout, kaneel, steranijs en rode wijn. Heerlijk op een kaasplankje of als dessert met een bolletje ijs.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Zoethoutstokjes

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Stoofperen met vanille zoethout en voc specerijen op tafel.

  1. Schenk de wijn in een pan en voeg de suiker, speculaaskruiden, steranijs en de vanille-, zoethout- en kaneelstokjes toe. Verwarm het geheel en laat het alvast trekken (15 minuten).
  2. Schil in de tussentijd de peren en voeg deze toe aan de vloeistof. Zorg ervoor dat de peren onder staan. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  3. Laat het geheel op een laag vuur 1 tot 1 ½ uur zachtjes koken.
  4. Het kookvocht dikt in zodat het mooi stroperig wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden