Kipfilet in italiaanse champignonsaus smullen

Kipfilet in italiaanse champignonsaus smullen

Smulweb imageSmulweb

Kipfilet in een Italiaanse champignonsaus, overheerlijk! Het eindresultaat is perfect voor de hartige trek. Knapperig gebakken kipfilet in combinatie met een saus van gesmolten kaas, champignons en verse kruiden. Makkelijk te bereiden en verrukkelijk van smaak!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kipfilet in italiaanse champignonsaus smullen op tafel.

  1. Meng de tomatenpuree met een scheutje olie om te verdunnen en breng op smaak met kruidenmix, peper en zout. Wrijf hier de kipfilets mee in en laat een uur intrekken (of langer).
  2. Smelt de boter en voeg de olie toe. Bak de kipfilets aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt even apart.
  3. Fruit de sjalotjes en knoflook in het bakvet, voeg de champignons toe en bak ze even mee. Bestrooi met het paprikapoeder en schep alles goed om.
  4. Voeg de tomaten met het sap, het tuinkruidenbouillonblokje en de verse kruiden toe. Duw de tomaten stuk met een pollepel.
  5. Leg de kipfilets terug in de saus en laat afgedekt een half uurtje sudderen.
  6. Roer de kaas door de saus en laat deze iets smelten. Serveer en geniet ervan! Buon appetito!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen