- 5 takjes Tijm (takje)
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipdijfilet in een romige bacon-paddenstoelen-tijmsaus op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de kip met zout, peper en Italiaanse kruiden en bak de kip in hete olie aan beide kanten goudbruin.
- Leg de kip op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Maak intussen de paddenstoelensaus:
- Bak de champignons op middelhoog vuur ca. 3 minuten, voeg dan de krokante bacon toe.
- Voeg de slagroom, zout en verse tijmblaadjes toe en breng aan de kook.
- Roer goed door en zet het vuur laag, laat nog 2 minuutjes pruttelen, proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
- Leg de kip in de saus en lepel de saus over de kip.