Winter stevige bruine bonensoep met spek

Winter stevige bruine bonensoep met spek

Smulweb imageSmulweb

Een stevige bruine bonensoep gevuld met groenten en rookworst. Het spek geeft extra smaak aan deze soep. Ideaal voor een winterse dag.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Winter stevige bruine bonensoep met spek op tafel.

  1. Neem een kleine koekenpan, doe er een klein beetje olijfolie in en bak de spekjes goed uit. Schep ze uit de pan zonder het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Neem een kleinere pan met water en wel de rookworst ondertussen 20 minuten op 80 graden. Nooit laten koken!
  3. Zet een soeppan op en voeg 2 liter water toe met 4 tabletten rundvlees bouillon, laurierblad en kruidnagel. Breng aan de kook en laat kort trekken.
  4. Maak de groenten schoon, snijd knolselderij, winterpeen, en aardappel in blokjes, snipper uitjes en snijd prei in ringen. Voeg toe aan de hete bouillon. Voeg bruine bonen toe met vocht en laat 20 minuten garen.
  5. Snipper bladselderij en voeg als laatste toe met de uitgelekte spekjes en de tomatenpuree. Verwijder laurier en kruidnagel, proef en breng op smaak met peper, zout en worchestersaus.
  6. Snijd als laatste de rookworst in plakjes en voeg toe.
  7. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Bruine bonensoep