Gezond bananen brood met amandelen

Gezond bananen brood met amandelen

Smulweb imageSmulweb

Snel, makkelijk én lekker: met dit bananenbrood met amandelen zit je goed! De combinatie van dadels, bananen, amandelmeel, amandelessence, geroosterde amandelen en stukjes chocolade zorgt voor een ware smaaksensatie. Perfect voor elk moment van de dag!

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gezond bananen brood met amandelen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Ontpit (indien nog niet ontpit gekocht) de dadels, en meng ze samen met de bananen glad in een hakmolen of met de staafmixer.
  3. Voeg de eieren toe aan het mengsel, en klop deze met een garde door het beslag heen.
  4. Meng het amandelmeel met het bakpoeder, en spatel dit samen met de amandelessence door het beslag heen. Voeg tot slot het zeezout toe, en schep dit door het mengsel.
  5. Rooster de amandelen kort in een pan zonder olie. Hou de noten in beweging en voorkom dat ze verbranden. Als ze beginnen te geuren haal je ze uit de pan en snij je ze grof. Laat ze afkoelen.
  6. Snij de chocolade grof (evt. mbv een vijzel) en voeg toe aan het mengsel.
  7. Voeg de noten en chocolade toe aan het mengsel en schep met een spatel door elkaar. Vet een vorm in (18 - 20 cm diameter), en plaats deze direct in de (voorverwarmde) oven. Garneer eventueel met extra amandelen.
  8. Na ongeveer 40 minuten is het brood/de cake gaar en kun je deze uit de oven halen. Laat het iets afkoelen in de vorm en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood