Gekruide ovenschotel met prei en gehakt

Gekruide ovenschotel met prei en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke gekruide ovenschotel met prei en gehakt. Gehakt met gehaktkruiden, garam masala en kerriepoeder. Gekookte aardappelschijfjes, prei, en crème fraîche afgetopt met geraspte kaas. Bakken in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gekruide ovenschotel met prei en gehakt op tafel.

  1. Kook verse krieltjes of aardappels in de schil in licht gezouten water, totdat ze gaar zijn. Je kunt de krieltjes in de schil laten of net als de aardappels pellen. Doe dit als ze nog heet/warm zijn. Laten afkoelen en vervolgens in plakken snijden.
  2. Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Verhit een koekenpan of wok met wat olie en harissa. Bak hierin de knoflook, gember en peper licht bruin van kleur. Voeg het gehakt met de gehaktkruiden, de garam masala en de kerriepoeder toe en bak het gehakt rul. Doorkruimel het gehakt met de braadschep onder het omscheppen. Voeg dan de prei toe en bak dit op middelhoog vuur, totdat de prei geslonken is (circa 5 minuten). Meng alles goed door en bak zachtjes verder, totdat het gehakt gaar is.
  4. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schep hierop het gehakt-prei mengsel. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
  5. Klop de crème fraîche los met het ei en schenk dit mengsel over de bovenste laag aardappels. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
  6. Bak in de oven circa 20 tot 25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.
  7. Serveer en smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel