Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Honing-mosterdkip uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kipfilets af, dep droog en leg ze naast elkaar (tegen elkaar aan) in een ovenschaal of braadslede.
- Verhit een klein beetje van de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook even aan. Voeg de rest van de boter toe en laat zachtjes smelten, maar laat niet bruin worden.
- Voeg de mosterd, honing, sinaasappelsap en uienpoeder toe en laat alles goed warm worden. Roer de maïzena met 3 eetlepels van de saus tot een glad papje en doe dit terug in de pan. Laat de saus iets binden en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de saus over de kipfilets en zet de ovenschaal of braadslede in de oven. Laat de kip in 30-35 minuten gaar worden. Schep halverwege de baktijd wat van de saus over de kip om te voorkomen dat hij uitdroogt.
- Warm met de saus serveren. Smakelijk.